fructe de mare
Fish
Market

Langustine

Langustina (Nephrops norvegicus) este un crustaceu asemănător cu homarul, dar de talie mai mică, numit și „homar norvegian”, utilizat în gastronomie ca și creveta. Denumirea sa provine din franceză langoustine. Se comercializează, cu excepția țărilor francofone, sub denumirea italiană scampi.

Valori nutriționale pentru 100 grame de langustine:

Calorii: 90
Kcal Grasime: 9%
Carbohidrati: 2%
Proteine: 88%

 


RECETE

Langustine la grătar

Pentru 4 porţii vei avea nevoie :

1 kg. de langustine (nedecorticate)
1 lingura de ulei de măsline
1 lamâie
1 lingura de muştar
2 linguri de maioneză
sare şi piper

Preparare:

1. Spălaţi langustinele sub jet de apa rece şi lăsaţi-le la scurs pe şervet de hârtie.
2. Puneţi-le pe grătarul încins (poate fi şi grătar electric).
3. Se ţin pe foc 2-3 minute pe fiecare parte. Dacă focul e prea slab, le puteţi ţine puţin mai mult.
4. Scoateţi langustinele pe un platou. Presaraţi sare şi piper.
5. Pregătiţi platoul de servire decorat cu lamâie.
6. Într-un castron, amestecaţi maioneză cu muştar şi cu puţin piper. Acest sos merge foarte bine cu carnea de langustină.

Timp de preparare 15 minute.
Langustinele la gratar se servesc imediat cu sos şi lamâie.

Poftă bună!

Langustine Langustine Langustine Langustine Langustine Langustine Langustine