fructe de mare
Fish
Market

Cumpărați pește zvântat cu livrare la domiciliu în magazinul online «Dalmors-Grup»

Peștele uscat este o sursă de microelemente și substanțe utile pentru corpul uman. Aceasta este una dintre cele mai comune metode de conservare a peștelui pentru o lungă perioadă de timp. Prezența constantă în dietă a peștilor uscați face posibilă furnizarea de calciu, fosfor, fluor, acizi Omega-3 și vitamina D. Magazinul "Dalmors Grup" oferă să cumpere pește uscat prin plasarea unei comenzi pe site sau vizitând una dintre piețele noastre.

Sortimentul de la «Dalmors Grup»

Uscarea peștelui constă în "zvântarea" lui, care se face încet și în mod natural.

În magazinele noastre găsiți mai multe feluri de pește uscat. Peștele uscat prețul căruia nu te va lăsa să treci pe lingă el, este uscat cu mare grijă și păstrat în condițiile recomandate, pentru a ne putea bucura clienții cu cele mai calitative produse din pește. Prețul peștelui uscat, pe care îl puteți găsi în magazinele noastre, vă asigurăm că este cel mai convenabil de pe piață.

Pentru persoanele îngrijorate pentru sănătatea inimii – indiferent dacă vor să le evite sau au deja o afecțiune pe care caută s-o amelioreze – consumul a unuia sau doi pești uscați pe săptămână, poate reduce cu o treime riscul de deces prin infarct miocardic. 

În magazinele Dalmors găsiți următoarele tipuri de pește uscat prețul cărora vă va face fericiți.

BABUSCA(плотва) curățat zvântat
BABUSCA(плотва) zvântat
BIBAN de râu dezvântat
CAPELIN zvântat
COD (треска) dezvântat
CORIUSCA zvântat
FILEU de PANGASIUS zvântat
FILEU HOKI dezvântat
FILEU PUTAS dezvântat
GINGERICA dezvântat
GUVIZI CURATATdezvântat
GUVIZI(bicioc) zvântat
MERLAN ALBASTRU zvântat
MERLUCIU zvântat
Platica zvântat(лещ)
SALAU (sudac) de râu dezvântat

Consumul de pește încetinește procesul de îmbătrânire.

O dietă bogată în pește menține mintea “ascuțită” până la adânci bătrâneți. Cercetătorii susțin că o mâncare de pește pe săptămână reduce din efectele îmbătrânirii, cum ar fi senilitatea, cu zece la sută. Peștele sărat conține substanțe care încetinesc procesul de îmbătrânire a creierului cu trei, patru ani.
De asemenea, în rândul persoanelor care consumă pește sărat sunt mai puține cazuri de Alzheimer sau infarct.
Carnea de pește mai grasă, cum este cea de somon sau ton, este bogată în acizi adipoși care previn bolile de inimă.

Prețul avantajos la care găsiți o varietate bogată de pește sărat preț minim, este un plus de a ne vizita magazinul cât mai des, însă pentru cei care dispun de timp si dorință de a încerca să o facă, vă împărtășim una din rețetele noastre de a usca peștele.

Mod de preparare al celui mai gustos pește uscat pe care îl puteți prepara chiar la dumnevoastă acasă

Varianta 1 
În apă se adaugă sare grunjoasă atât cât va stă oul crud deasupra și fierbe până se topește sarea.
În saramură răcită foarte bine se pun peștii unul câte unul (vor fi acoperiți complet de saramură). 
După 2-3 zile, peștii sărați se vor scoate din saramură și se vor usca la vânt în curte sau chiar pe balcon. 

Varianta 2
Peștele întreg sau despicat, eviscerat și cu solzi se sărează din abundență pe toate părțile cu sare grunjoasă. Peștele sărat astfel pregătit se va ține 2-3 zile în sare și în zeamă formată, după care se va usca peștele la vânt în curte sau pe balcon. 

În lunile noiembrie și decembrie se prepară cel mai delicios peste sărat și uscat.

Dacă folosiți peste mai mare crap, știucă, fitofag, peștele se despică păstrând solzii, se eviscereaza și se pregătește în funcție de varianta pe care o alegeți.

Se păstrează foarte bine în pod, în beci, la frigider sau pe balcon la rece.

 

Zvântat Zvântat Zvântat Zvântat Zvântat Zvântat Zvântat