fructe de mare
Fish
Market

Pește sărat de la «Dalmors Grup»

În magazinele Dalmors găsiți o varitate mare de pește sărat

Sărarea este una din cele mai vechi şi simple metode de conservare a peştelui şi permite obţinerea unor produse cu compoziţie chimică şi calităţi gustative care se deosebesc esenţial de cele ale materiei prime. Sărarea peștelui reduce vitalitatea microorganismelor, deoarece apa conţinută de celula microbiană difuzează în exterior pentru a egala concentraţia soluţiei de sare.

Cele mai solicitate de către clienți, sunt produsele din pește și pește sărat, precum:

SOMON SĂRAT în ulei CAPELIN SĂRAT
GINGERICĂ SĂRATĂ
HERING SĂRAT
MACROU SĂRAT
SARDINĂ
TRUNCHI de HERING SĂRAT

Clasificare: metode de sarare

În general, se practică 3 metode de sărare: uscată, umedă şi mixtă.

În cazul sărării uscate a peștelui, peştele se sărează cu sare uscată, saramura formându-se numai cu apa extrasă din produs.

Peştele se trece prin sare întreg sau despicat, se aşează în straturi în vasul de sărat şi se presară cu sare suplimentar între straturi. Saramura naturală care se formează se numeşte tuzluc. Sărarea uscată se practică în general la peştele slab.

La sărarea umedă peştele se introduce într-o saramură de o anumită concentraţie şi se menţine până când carnea capătă conţinutul de sare dorit; este frecvent folosită la prepararea peştelui puţin sărat şi a celui destinat uscării şi afumării.

Sărarea mixtă combină cele două metode prezentate.

Sortimentul de peşte sărat cuprinde specii de apă dulce (crap, plătică, scrumbie de Dunăre), specii marine (stavrid, hamsie, gingirică) şi specii oceanice (hering, stavrid, macrou etc). Peștele sărat conține proteine care sunt absorbite în organism în proporție foarte mare, aproape de 90%. Spre deosebite de acestea proteinele din carnea de vită sunt absorbite doar cel mult 43%. Dacă se consumă zilnic o mică cantitate de pește sărat se îmbunătățesc funcțiile ficatului, vezicii biliare și pancreasului.

Peștele sărat conține grăsimi nesaturate care sunt mai utile decât grăsimile animale săturate. De asemenea, carnea de pește peste este o importantă sursă de complex de vitamine B12, A, PP și D. Ficatul peștelui este bogat în vitamina D și A. Uleiul de pește este mai eficient de 5 ori decât uleiul vegetal, el ajută la reducerea cantității de colesterol din sânge. Studiile recente au arătat că lipsa de omega-3 poate avea legătură cu apariția unor boli – ateroscleroza, artrită reumatoidă sau cancerul.

Peștele sărat este cel mai consumat în Republica Moldova, și unul din cei mai consumați pești din lume. Se găsește în mai multe zone pe mapamond și are o importantă deosebită pentru industria peștelui. Peștele sărat are o aromă tipică fiind foarte suculent, marinată adăugând un plus de savoare. Peștele sărat este foarte bun pentru alimentația oricui dar în deosebi a tinerilor și copiilor. Prețul peștelui sărat, la fel, este unul de invidiat.

«Dalmors Grup» – cele mai bune preturi in Moldova. 

Sărat Sărat Sărat Sărat Sărat Sărat Sărat