fructe de mare
Fish
Market

Dalmors Grup – este lider pe piata moldoveneasca

Această categorie prezintă o gamă largă de pește delicios, proaspăt congelat, la cel mai avantajos preț. Dalmors-Grup este renumit printr-un sortiment larg de pește și fructe de mare congelate.

Puteți comanda steak-uri, file, trunchiuri, precum și pești întregi necurățați.

Dezghețați produsul la o temperatură de 2-4 ° C. Numai în acest caz, efectele termice nu vor deteriora structura cărnii, iar proprietățile gustative nu se vor schimba, ca urmare puteți găti rețetele preferate fără grijă.

Conditii de pastrare

Pește congelat preț de care puteți beneficia doar în magazinele noastre. este ambalat în pungi speciale. Este un produs congelat și trebuie păstrat astfel: 0-5°C - 1 zi; la -6°C - 2-3 zile; la -12°C - 2 săptămâni; la -18°C până la dată inscripționată pe eticheta.

Peștele proaspăt congelat - fără conservanți artificiali sau aditivi alimentari produsele congelate Dalmors-Grup sunt pregătite, porționate și congelate folosind tehnologia Quick Freeze. Acest proces de congelare rapidă la temperaturi scăzute asigura păstrarea calităților nutritive ale peștilor oceanic congelați. Refrigerarea peştelui se face imediat după capturare, folosindu-se gheaţă în cantităţi egale (50% peşte, 50% gheaţă), mărunţită şi aşezată în straturi alternative. Peştele refrigerat va avea în profunzime temperatura cuprinsă între -1 şi 50C.

O altă metodă de refrigerare a peştelui este imersia în saramură cu concentraţia de 2%, răcită până la - 10C. Congelarea peştelui oceanic se poate realiza în amestec de gheaţă cu sare, în aer rece sau prin imersie în saramură răcită. Congelarea peştelui mic se face în stare neeviscerată, iar a peştelui mare după eviscerare şi tranşare. Pentru protejarea peştelui congelat împotriva oxidării grăsimilor şi deshidratării se aplică glasarea. Glasarea este un procedeu de acoperire a unui produs congelat, neambalat cu o peliculă de gheaţă şi constă în imersarea produsului de 2-3 ori în apă cu temperatura de 1-20C. Conservarea prin congelare asigură păstrarea peştelui circa 6 luni (în cazul peştelui gras) sau mai mult (în cazul peştelui slab).

Mulţi dintre noi credem că peştele congelat nu este la fel de sănătos precum cel proaspăt, dar adevărul este că nu congelarea peștelui este cea care pune probleme, ci momentul când se face. Cu cât mai rapid este congelat peştele după capturare, cu atât este mai sănătos. Spre deosebire de cel proaspăt, pește oceanic congelat prezintă avantajul că prețul peștelui congelat este mai mic, motiv pentru care multă lume îl alege pe cel din urmă.

Peştele congelat este sănătos?

Deşi, la prima vedere, ai putea spune că peştele proaspăt este o alegere mai bună pentru sănătatea ta, adevărul este că şi cel congelat este la fel de sănătos, atât timp cât este depozitat şi preparat corespunzător.

Este foarte important să consumi peştele cât mai repede după achiziţionare. Atât cel proaspăt, cât şi cel decongelat nu rezistă în frigider mai mult de 1-2 zile. De asemenea, nu congela din nou peştele odată ce l-ai decongelat. Cea mai bună metodă de a decongela peştele este să îl pui într-un vas cu apă rece, la frigider, sau la cuptor, setând funcţia de „decongelare”. Nu decongela niciodată peştele la temperatura camerei, cu atât mai mult în apă caldă!

Peşte congelat în condiţii improprii, precum şi cel proaspăt care nu este păstrat la temperaturi corespunzătoare, constituie un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, poate duce la apariţia toxiinfecţiei alimentare.  De asemenea, peştele trebuie decongelat complet înainte de a fi gătit, astfel încât să nu existe riscul ca anumite porţiuni să rămână crude. Consumul de carne de peşte insuficient gătită te expune riscului de infecţii cu diverse bacterii, precum shigella, salmonella, stafilococ sau clostridium.

Dacă ai un termometru de alimente, ar fi bine să îl foloseşti: temperatura peştelui perfect gătit trebuie să fie de minimum 60 de grade Celsius.

Congelat Congelat Congelat Congelat Congelat Congelat Congelat