fructe de mare
Fish
Market

De a cumpara peste afumat la preturi mici in Moldova

Cel mai consumat pește afumat

 Cel mai cunoscut, dar și cel mai consumat pește afumat din Republica Moldova și din întreaga lume este Macroul.

 Macroul se găsește în mai multe zone și are o importanță deosebită pentru industria peștelui. Macroul are o aromă dosebit fiind foarte suculent. Macroul afumat are un gust delicios și este unul din pește afumat cu preț accesibil. Carnea sa aromată şi fină are o culoare maro. Cantitatea de grăsime din pește poate varia în funcție de perioada a anului în care a fost prins procentul grasimii variază între 3 și 30%. Macroul este un pește foarte sanătos pentru alimentația fiecărui, dar îndeosebi a pentru tineri și copii. În plus macroul conține Sodiu, Potasiu, Calciu și Magneziu dar și Vitaminele A, B1, B2 și D.

 Al doi-lea dintre cel mai întrebat pește afumat este considerat Somonul.

 Crescut direct în apele reci ale Oceanului Atlantic, Somonul de acvacultură este pescuit, selecționat, atent prelucrat și afumat după o rețetă clasică scandinavă, pentru a savura unu gust unic. Proprietățile nutritive ale Somonului este binecunoscută, fiind de asemenea demonstrat științific că acizii Omega 3 și Omega 6 regășiți în acest pește, au un rol esențial în prevenirea și reducerea bolilor de inima fiind în același timp și o sursă excelență de proteine.

Somonul afumat este obținut din cel mai bun Somon crescut în Oceanul Atlantic, trecând etapa de curățare de piele, de dezosare și la final afumare are un gust nemaipomenit. Fiind afumat la rece se folosește cel mai bun rumeguș de stejar după o rețeta tradițională scandinavă. Datorită alimentației sale mai deosebite Somonul de Atlantic și cel de acvacultură în special are o culoare mai roșiatică.

 După afumarea peștelui, Somonul este feliat, iar feliile sunt vidate sub sigla Dalmors-Grup sunt gata pentru consumare fiind eliminate părțile în surplus de pe suprafața peștelui pentru ca să aveți produsul finit ce vă implinește așteptările. Este un produs refrigerat și trebuie păstrat la temperaturi de la 0 ..- 4 grade Celsius. Printre peștele afumat, în magazinele specializate Fish Market este întrebată și gingirica, care este afumată cu fum natural pentru un gust pe măsură și deosebit. Acest produs nu trebuie consumat de persoanele alergice la pește afumat. Poate conține resturi de oase. Produsul este valabil până la dată afișată, cu condiția păstrării ambalajului intact. Afumăm la fel și crapul, la cea mai înaltă calitate, fără a mai fi necesar pregătirea lui pentru a savura acest produs delicios.

 Crapul este considerat unul din cei mai sănătoși pești, având un efect benefic asupra sistemului imunitar, atât în stare proaspătă cât și afumat.   Conține atât vitamine precum retinol, niacina, acid ascorbic, piridoxina, tiamina și riboflavina cât și minerale: zinc, fier și fosfor.

 Heringul și familia din care face parte acesta este cea mai importantă familie de pești pentru economia mondială fiind deasemenea și cea mai numeroasă, și care permite consumatorilor să beneficieze de pește afumat la preț accesibil. Heringul conține proteine care sunt asimilate în organism în proporții foarte mari de circa 90%, comparativ cu carnea de vită organismul asimilează doar cel mult 43% din proteine.

Condiții

 Dacă consumăm zilnic o mică cantitate de hering cu puțină sare se îmbunătățește funcționarea ficatului, vezicii biliare și a pancreasului. Peştele afumat se obţine din peşte proaspăt, congelat sau sărat prin afumare la cald sau la rece. Fumul produs prin arderea înăbuşită a rumeguşului de lemn împedică alterarea peştelui şi provoacă modificări dorite de aspect, gust şi miros. Peştele proaspăt este sărat până la un nivel de sare de circa 5-8%. Nu se permite nivelul mai ridicat de sare deoarece modifică nefavorabil gustul şi aspectul peştelui.

 Pe lângă efectul conservant, sarea provoacă şi denaturarea proteinelor din stratul superior al peştelui. La un conţinut de sare sub 5% apare pericolul degradării în timpul prelucrării. În funcţie de temperatura fumului, se practică: afumarea cu fum rece (+20..+400C), afumare cu fum cald (+60...+700C) şi afumarea cu fum fierbinte (+76...+1700C). Înainte de afumare, peştele este neapărat uscat la o temperatură de cel mult 30 C. Scopul acestei operaţii este de a elimina excesul de apă din peşte şi de a pregăti suprafaţa peştelui pentru acţiunea fumului.

 Ambalarea peştelui afumat se face în lăzi de lemn, căptuşite cu hârtie pergamentată. Păstrarea se face în încăperi uscate, aerisite, la temperaturi de 0...+80C pentru peştele afumat la cald şi de maximum +150C pentru peştele afumat la rece. Durata de păstrare este de 5-10 zile pentru peştele afumat la cald şi de 15-30 de zile pentru peştele afumat la rece.

Afumat la rece Afumat la rece Afumat la rece Afumat la rece Afumat la rece Afumat la rece Afumat la rece