fructe de mare
Fish
Market

Sortimentul delicateselor din peste

La noi găsiți nenumărate delicatese din pește precum ar fi fructele de mare, caviarul sau peștele marina, sărat și multe altele.

Există o mulțime de delicatese din pește, preparate din o multitudine de specii de peşte. De la macrou, crap, somn, doradă, şalău, ştiucă, biban, păstrăv, scrumbie, obleţi, până la caras. Toate delicatesele din pește fiind pregătite sub diverse forme: peşte la cuptor cu roşii sau cu legume, umplut, în folie de aluminiu, prăjit în ulei, la grătar, făcut pane, fiert în supă cu mirodenii, marinat, înăbuşit, sub formă de plachie, borş pescăresc, salată cu peşte afumat, fript pe tablă, fript în crustă de sare, tocat, făcut chiftele, servit cu mămăliguţă, mujdei de usturoi, zeamă de lămâi și multe alte specialități de pește.

Lista este goală

Metode de pregatire

Peștele poate fi pregătit în multe feluri, dar sunt câteva feluri de bază a pregătirii specialității de pește prăjt.

- Prăjire stil pane

Pentru a obține cel mai bun delicates din peste prăjit în tigaie, asigurați-va că peștele dvs. este bine acoperit cu aluat, mălai ...etc, cu ulei sau unt. Uleiul trebuie să fie fierbinte (dar nu prea dogoritor).

- Prăjirea pe grătar(grill) – un alt delicates din pește.

Prăjirea pe grătar este una dintre cele mai gustoase moduri de a găti specialități din pește. Spre deosebire de alte produse din carne, peștele pierde mult din umezeală atunci când este gătit.

Pentru a păstra umiditaea peștelui pe grătar urmați câțiva pași simpli. Ungeti cu ulei peștele. Uleiul va sigila un pic din umiditatea peștelui înăuntru. Cea mai bună metodă de prajire a peștelui rămâne folia de aluminiu. Acest fel de prajire va permite să păstrați umiditatea peștelui și chiar să-l marinați în suc propiu. Pentru a preveni lipirea de folie puteți pune o hârtie de pergament sau ungeți întâi folia cu ulei. Cel mai mare delicates din pește rămâne a fi somonul gătit în diferite moduri. Acest pește îl găsiți în magazinul nostru atât proapăt, congelat, marinat, afumat cât și în conserve.

Cele mai mari 5 greșeli pe care să le eviți atunci când gătești somon

Este delicatesul din pește foarte gustos, însă destul de greu de gătit. Dacă nu vrei să dai greș cu acest peste delicat, ține cont de sfaturile noastre și evita greșelile de mai jos. Îl poți găti la grătar, la cuptor și chiar la aburi. Somonul este un delicates din pește foarte versatil și poate fi inclus în multe mese gustoase.

Cu toate acestea, este foarte ușor să dai greș și să obții un adevărat dezastru culinar. Iată ce greșeli să nu faci atunci când prepari somon:

  • Nu-i smulge oasele
  • Nu-l întoarce cu furculița
  • Nu-i înlătura pielea
  • Nu-l găti prea tare
  • Nu aruncă resturile

Somonul este foarte bun și a două zi, așa că profită de el și include-l în alte rețete. Îl poți pune în salate, în sandvișuri, sau îl poți mânca simplu.

delicatese delicatese delicatese delicatese delicatese delicatese delicatese