fructe de mare
Fish
Market

Preserve de peste de inalta calitate

Preservele de pește sunt mândria companiei Dalmors-Grup, oferind o gamă largă și o calitate garantată. Pentru fabricarea acestora sunt folosite doar ingrediente naturale, cum ar fi uleiul, sarea și condimentele.

Sortimentul de la «Dalmors Grup»

Sortimentul conservelor din peşte cuprinde: conserve de peşte în ulei, în suc propriu, în sos de roşii şi de alte legume, conserve de subproduse (cartilaj de nisetru, lapţi); ca materie primă se foloseşte peştele proaspăt sau congelat.

În ultimii ani oamenii de știință au lăudat tot mai mult conserva de pește în ulei, având în vedere că substanțele conținute de acestea ne ajută să rămânem mai sănătoși și mai rezistenți în fața bolilor. Conserve de pește prețuri ale căror unt mult mai avantajoase decât peștele proaspăt, sunt și unele dintre cele mai întrebate de consumatori. Peștele în conservă este un aliment sănătos, atât în suc propriu cât și conservele de pește în ulei. Conservele cu ton sau cu orice alt peşte în suc propriu reţin mai bine acizii omega 3 din peşte.

În schimb, în conservele de pește cu ulei, acizii graşi omega 3 se diluează în uleiul de floarea-soarelui. Dacă peștele este conservat în apă sărată, grăsimile cu apă nu se amestecă şi rămân în peşte, iar acesta va fi mai bogat în nutrienţi. Când cumpărăm o conservă de pește în ulei, trebuie să avem grijă a scurge cât mai bine grăsimea. În magazinele noastre în afară de conserve în suc propriu și conserve de pește în ulei, mai găsiți și conservele în sos de tomat sau cu diverse sosuri de tip maioneză, conserve de pește, prețurile cărora nu vă lasă să treceți pe alături.

Cât despre conserva de pește în suc propriu, nutriţioniştii remarcă avantajul că peştele nu-şi pierde proprietăţile benefice. În plus, peștele astfel preparat este un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece este o sursă bună de proteine şi nutrienţi, cu un aport mic de calorii. De exemplu coservele de ton reprezintă o modalitate foarte uşoară şi versatilă în numeroase reţete: salate, în special. Atunci când alegem o conservă de pește în suc propriu trebuie să fim foarte atenţi la conţinutul de sare. În unele produse de acest gen, cantitatea de sodiu poate depăşi 200-300 mg la 100 de grame de peşte. Ideal ar fi ca aceste produse să conţină maximum 80 mg de sodiu/100 grame de pește.

Conservele de peşte: Avantaje şi Dezavantaje

De multe ori însă, peştele ajunge să fie consumat în majoritatea timpului sub formă de conserve, datorită comodităţii, preţului sau, de ce nu, a gustului (sosul cu muştar şi cel tomat sunt preferate de consumatori). Care pește îşi păstrează mai bine proprietăţile: cel proaspăt sau peștele conservat? Deşi ai fi tentat să crezi că peştele din conserve (macrou, hering, ton, sardine) nu este la fel de sănătos, află că răspunsul este exact pe dos.

Conservele de peşte – AVANTAJE

Prin conservare, peştele nu-şi pierde din proprietăţile sale pe care le are în stare proaspătă şi astfel devine superior calitativ procedeului de îngheţare-dezgheţare, la care sunt supuse de exemplu pungile de la congelatoarele din supermarket. Sunt indicate conservele în ulei sau suc propriu. Se pot folosi ca o modalitate facilă şi foarte versatilă în variate reţete, dacă nu există timp pentru preparare a celui proaspăt (salata de ton de exemplu). Sunt un aliat de nădejde în dietele de slăbire deoarece sunt o sursă bogată de proteine, cu un aport caloric mic spre mediu şi maximum de nutrienţi.

Preserve Preserve Preserve Preserve Preserve Preserve Preserve